Wednesday, September 23, 2015

Astiaunelmia kooPernusta

Oman postauksen ansaitsee Punavuoressa, Pursimiehenkadulla sijaitseva kooPernu niminen pikkuinen liike.

Se oli ihana sekoitus erilaisia tyylisuuntia ja ah ihania astioita, lampun kupuja, tekstiilejä, huonekaluja ja vaikka mitä.. ja kaikki ihanan siististi ja kauniisti aseteltuna.
Tuntui että olisin voinut ostaa puolet liikkeen sisällöstä ja kaikesta olisin pitänut.
Antiikki ja uudet jutut liikkeessä ovat kaikki Ranskasta.

Kävelin ovesta sisään ihan vain ohikulkumatkalla ja vähän näyttää siltä että taitaa etsintäni loppua lyhyeen sillä alpakkaiset lasinpidikkeet löysivät aika täydellisen mätsin!
Ainut mikä hiukan kaihertaa on se että laseja on viisi ja lasinpidikkeitä kuusi.. Mutta lasit ovat itsessään niin kauniit että ne on ehkä pakkoa käydä hakemassa pois.

Tästä maistuisi glögi kylmänä talvisena iltana

Kaikki liikkeessä oli kauniisti näytteille asetettu. 

Oli ihanaa kuinka paljon kauniita esineitä ja astioita oli niin paljon samassa paikassa! 

Nostalgista tunnelmaa, ja kuvaan näyttää päässeen ystävänikin vahingossa.

Liikkeen omistaja oli todella ystävällinen, tuli kivan tervetullut fiilis heti kun astui ovesta sisään


Tässä linkki jonka alta enemmän tietoa kooPernu liikkeestä!

Ihana iltapäivä punavuoressa

Tein ihanan kävelykierroksen ystäväni kanssa tänään ja päädyimme iki-ihanaan Mokoon.
Tuntuu että siellä paistaa aina aurinko. Ehkä se johtuu ihanista väreistä sekä iloisesta henkilökunnasta. Minulle tulee siellä aina kiva fiilis. Sinne voi ottaa kirjan mukaan, juoda kahvia ja nauttia kivoista jutuista joita näkee ympärillä ja inspiroitua siitä kaikesta.

Itse löysin ihanan inspiraation väreihin sieltä.
Täydellisen harmaanliila samettinen tyynyliina suorastaan kutsui minua!
Oma ihanuutensa olivat pellavaiset tekstiilit.. Oi miten mä haluaisin nää kaikki!!

Viileä harmaanliila sametti yhdistettynä robustimpaan harmahtavaan pellavaan oli yllättävä ja kaunis yhdistelmä kun kävelin tyyny kainalossa pitkin Mokoa etsimässä kivaa kokonaisuutta!

Eikö ole täydellinen värikombo! 

Luonnonmateriaaleissa on jotain herkkää ja kaunista.

Nämä pellavaunelmat olivat uskomattoman pehmeitä, näissä olisi ihana nukkua kesät ja talvet.

hah haa.. luin hiukan myöhemmin oman postaukseni ja totesin että aivan IHANA päivä on mulla kyllä ollut kun niin hirveän ihanan monta kertaa olen onnistunut tuon ihana sanan laittamaan samaan postiin.. hahah kertakaikkisen ihanaa. Anteeksi, koettakaahan kestää.


Monday, September 21, 2015

Alpakkaiset lasin pidikkeet, mistä lasit?

Eilen, sunnuntaina oli kammottava sää,
mutta saapastelin koiran kanssa Hietsun kirppikselle.
Haluan ottaa kaiken irti siitä että saan mennä sinne haistelemaan meri ilmaa, tervehtiä tuttuja ja tehdä löytöjä muutamalla eurolla.
Eilisen löytö oli aivan mahtava!
Olen jo pitkään himoinnut hopeisia glögilasin pidikkeitä mutta sellaisia ei ole löytynyt mistään ja sitten.. Eilen katsoin epämääräisen näköistä läjää joka osottautui ihanaksi Jugend ajan lasin pidikkeeksi. Lasin ympärille tuleva "rengas" on avoin joten sitä voi hiukan säätää ja lasin pohjalla on kaunis monogrammi joka näkyy lasin pohjan läpi kun lasissa on juomaa.
Nämä eivät ole hopeaa, vaan uushopeaa eli alpakkaa. Myyjä sanoi niiden historian olevan toisen maailmansodan saksassa, mutta en tietenkään osaa sanoa oliko tuo  vain keksitty tarina lasin pidikkeiden taustalla.
Kauniit ne ovat! Nyt kuljen yksi pidike käsilaukussa jotta voin sovitella niihin laseja, pitäisi löytää kuuman kestävät sellaiset!

Kiillotusliinaa, ja uudet lasit, niitä nämä kaunottaret kaipaavat!

Kaunis vanha monogrammi näkyy lasin pohjalla! 

Kaunista, ja yksinkertaista! Näihin sopii monenmoiset lasit.

Nyt on vain metsästettävä ne sopivat lasit näihin.. jos joku tietää mistä löytyy kohtuullisen kapeita, mieluiten vaikka kristallilasin oloisia laseja, voi vinkata minulle vaikka meiliin! 

Sunday, September 20, 2015

Sisustusbloggaajien Kirppis ja Myyjäiset

Ihastelin tänään 12.9 olleiden sisustusblogaajien kirppiksen löytöjä,
hyvistä löydöistä voi olla hyvä fiilis vielä pitkään.

Oletin että siellä olisi ollut "bloggarilisä" monen hinnoissa mutta  kaikkiaan tapahtuma oli ihanan positiivinen ja kaikki olivat hinnoitelleet itsensä erittäin hillitysti ja teinkin monta sellaista löytöä jotka ovat aidosti tarpeellisia kotiin (niin niin, taas tässä miettii että onko joku jauhopussin päällinen ihan pakollinen mutta kyllä se tuntuu siltä ainakin nyt hahahaa)

Hömppää sekä tarpeellista tavaraa. 

Löysin metallikantisen "cookies" purkin parilla eurolla (harmittaa etten muista keneltä ostin.. Oli hurjan mukava myyjä) ja meillä on kotona jo kaksi samanlaista. Ne näyttävät somalta yksin sekä yhdessä ja sateisena päivänä kotoisa teehetki sujuu ystävän kanssa leppoisasti kun kantaa pöydälle keksipurkin, ja kaataa teetä isoihin mukaviin mukeihin..
Valkokirjotut tyynyliinat olivat Koti Kaupungin Laidalla blogin kirjoittajalta, hänellä olisi ollut paljon kaikkea mutta ihan hirveää määrää en pystynyt kantamaan ostoskassissa kotiin.

Ihanan nostalginen punakuvioinen keittiöpyyhe oli lahja Pömpeli blogin Emännältä, ja muitapa en muistakkaan.. Olisi pitänyt olla hiukan aktiivisempi sen suhteen mitä kaikkea siellä oli tarjolla.

Tapahtumasta jäi kaikkiaan hurjan positiivinen fiilis. Kaikki olivat hyvällä tuulella, ja maininointa oli nähdä Pömpelin emännän kanssa!


Kalkkimaalilla uusi elämä muovikehykselle.

Ostin tänään kirppikseltä kivan pohjan omalle "tuunaukselle".
Olen jo vähän aikaa etsinyt hiukan suurempaa soikeaa kehystä johon saisin kuvan isovanhemmistani, ajattelin että teen kivoista kehyksistä kollaasin seinälle johon kokoan mustavalkoisia kuvia läheisistä ja ystävistä. Yhteneväisiä kehyksiä on vain hankalaa löytää ja kullattuja kehyksiä himoitessani olen huomannut että niitä on vielä hankalampaa löytää ja kun niitä näkee ne on usein halpiksen näköisiä..

Muutamia viikkoja sitten törmäsin fantastiseen tuotteesee, Annie Sloanin kallimaaliin!
Se ei kaipaa kummoisia pohjatöitä vaan voit maalata suoraan maalattavan kohteen ilman ihme hiontoja. Minulla on läjä erilaisia pikkujuttuja suunnitteilla, kunhan löydän itselleni sopivat huonekalut joita alan muuttaa maaleilla.. Parasta tässä on se että Annie Sloanin kalkkimaaleja voi sekoitella, niitä voi vahata, ja niillä voi maalata nahkan ja kankaan päälle!!! Luit aivan oikein, nahkalle ja kankaalle!! Tuskin maltan odottaa että pääsen kokeilemaan kankaan maalaamista. Jännittävää nähdä millainen pinta on vahattuna.

Muovikehys ennen muutosta

Pyyhin kehyksen vain kevyesti kostealla, kuivasin, irroitin kehyksestä lasit ja sudin huolimattomasti kalkkimaalia pintaan. Tuntuu että mitä tökerömpää sudintaa saa aikaan sitä kivemman näköinen on tulos. Sopii minulle tällainen puuhailu! Näitä maaleja pitää hankkia lisää... minulla on paha tapa innostua jostain niin että pian kaikki kodin kalusteet on kalkkimaalilla maalattu.


Tässä maalauksen jälkeen

Eikös tullut aika kivan näköinen! Kunhan saan valokuvan kehykseen näytän koko lopputuloksen.


"Kehys muuten lepää ihanan vanhan senkin päällä joka on saamassa uuden elämän niinikään kalkkimaalin ansiosta, sen kuitenkin näytän kokonaisena projektina kunhan valmistuu! "


Saturday, September 19, 2015

Kesän kirppislöytöjä

Kun mahdollisuus viettää aikaa Helsingissä tavallista enemmän varmistui ryhdyin miettimään että millaisia väliaikaisia ratkaisuja pitäisi noin kodinhoidollisesti järkkäillä, ja ensin mielessä välähti Ikean kodin tarvikkeet, mutta sitten ajattelin että ei.. yritän välttää ihan tappiin asti.
Pinterest oli kovassa käytössä kun kokoilin sinne salaa erilaisia helposti toteutettavia sisustuksia.
Unelmissa vääkkyi ensin voimakkaita värejä ja Muuramen 20-luvun kalusteita ja seinävaatetta ja vaikka mitä. Olin jotenkin huumaantunut ajatukseen jugend asunnon vahvasta värimaailmasta ja ajattelin että saisin ne myöhemmin rahdattua jollain kotiimme ulkomaille, kunnes tajusin että pienessä tilassa näen kaikki värit koko ajan ympärilläni ja pikkuhiljaa idea muuttui...
...ja huomasin poistelevani Pinterestistä kuvia tuon tuostakin ja jäljelle jäi lähestulkoon aina vain valkoista ja hyvin neutraaleja sävyjä. Olin alkuun jotenkin vähän pettynyt itseeni että toistanko nyt saman sisustuksen pienoiskoossa mikä meillä jo on, mutta sitten kehittelin ideaa ja alan olla aika iloinen siitä mitä olen jo nyt saanut aikaan.
Kesän aikana olen tehnyt ihania kirppislöytöjä jotka sopivat kotiin kuin kotiin kivasti.  Nyt kaikki on valmisteluvaiheessa ja lähinnä kasaan tavaraa, jotta voin sisustaa niillä kotiamme.

Tein tiettyjä linjauksia sen suhteen että mitä ostan:
-Hopea esineitä
-Kristallia
-Pellavaa
-Valkokirjottuja antiikki tekstiilejä
-Vaaleita astioita

Olen mielummin ostamatta mitään kuin että ostaisin jotain uutta tai/ja rumaa ja funktionaalista.

 Ja.. päätin etten osta mitään turhaa, mutta kuka sen sanoo mikä on turhaa..

Ensimäiset löydöt hopeaa! 


Friday, September 18, 2015

Uuden alun ihanuus!

Asusteltuamme ulkomailla monia vuosia,
saimme mahdollisuuden oleilla Suomessa vähän enemmän kuin ennen, ja pääsen samalla osalliseksi Suomalaisesta elämänmeiningistä ensimäistä kertaa pitkään aikaan.

Vaikka "koti" käsitteenä on moninainen, ei Suomi  itsessään ole tuntunut kodilta enää vähään aikaan, ja sen vuoksi on ihanaa palata tänne tunnustelemaan maaperää, puhumaan suomea, ja nauttimaan kotimaasta. Ulkosuomalaisuus on niin juureton olotila että koti on entistä tärkeämpi minulle nykyisin ja sieltä se kodikkuuskin sitten Suomen suunnalta taas löytyy kun täällä enemmin aikaa viettää, siihen paras apu ovat hyvät rakkaat ystävät ja ihana ihana Helsinki.

Halusin tehdä tästä myös jonkinlaisen sosiaalisen kokeilun.
Länsimainen tuhlaavainen elämäntapa, ja kertakäyttökulttuuri on alkanut ahdistaa minua pikkuhiljaa ja yritän ostaa asioita järkevästi, jo ruoasta ja vaatteista alkaen. Ostan kotiini esineitä jotka kestää aikaa.. ja ennen kaikkea, jotka ovat jo nyt kestäneet käyttöä ja aikaa.  En osta mitään uutena! Pyrin ostamaan meille kaiken käytettynä kirpputoreilta,  kierrätyskeskuksista ja pidän silmällä osto-ja myynti palstoja. Nykyisessä asuinmaassamme on mahtavia nettikirppareita joilta löytää lähes mitä tahansa.  Tavaraa tässä maailmassa on tarpeeksi, haluan vain löytää niistä meille sopivimmat enkä lisätä tämän asian osalta romuröykkiöitä. 
Materiaalienkin suhteen yritän pysyttäytyä luonnonmateriaaleissa. 

Ruoan suhteen yritän valita lähiruokaa ja/tai  luomua ja huomioida myös vuodenajan. 
Keskieuroopassa asuessani opin kunnioittamaan vuodenaikoja ihan eritavalla kuin Suomessa. Siellä artisokkaa on saatavilla vain tiettynä vuoden aikana, ja mandariineja tiettynä.. ja talvi ja kesä ruoat ovat asia ihan erikseen. Pidän ajatuksesta että olemme osa tätä vuodenaikojen kiertoa ja luonto on jotenkin lähempänä kun sen vain ottaa luokseen ja elää sen ehdoilla... jopa kaupungissa. 

Pieni perheemme käsittää minun lisäkseni avomieheni sekä pikkuruisen koirani joka varmasti seikkailee välillä blogin kuvissa. 

Heikkona olen: Hopeaesineisiin, kristalliin, vanhoihin valkokirjoittuihin tekstiileihin, kauniisiin  astioihin, museioihin, hyvään ruokaan ja juomaan, taiteeseen ja musiikkiin Sekä  moniin muihin ihaniin juttuihin joita en muista tähän nyt laittaa!!! Niin, no tietenkin Avopuolisooni ja eniten meidän hassuun pieneen koiraan. 

Pienet asetelmat kotona luovat oikeanlaista tunnelmaa! 


P.S.
Jos jollain on tarpeettomana raastinrautaa, veitsiä ja muuta kodintavaraa otan kaiken vastaan ilolla.