Friday, September 18, 2015

Uuden alun ihanuus!

Asusteltuamme ulkomailla monia vuosia,
saimme mahdollisuuden oleilla Suomessa vähän enemmän kuin ennen, ja pääsen samalla osalliseksi Suomalaisesta elämänmeiningistä ensimäistä kertaa pitkään aikaan.

Vaikka "koti" käsitteenä on moninainen, ei Suomi  itsessään ole tuntunut kodilta enää vähään aikaan, ja sen vuoksi on ihanaa palata tänne tunnustelemaan maaperää, puhumaan suomea, ja nauttimaan kotimaasta. Ulkosuomalaisuus on niin juureton olotila että koti on entistä tärkeämpi minulle nykyisin ja sieltä se kodikkuuskin sitten Suomen suunnalta taas löytyy kun täällä enemmin aikaa viettää, siihen paras apu ovat hyvät rakkaat ystävät ja ihana ihana Helsinki.

Halusin tehdä tästä myös jonkinlaisen sosiaalisen kokeilun.
Länsimainen tuhlaavainen elämäntapa, ja kertakäyttökulttuuri on alkanut ahdistaa minua pikkuhiljaa ja yritän ostaa asioita järkevästi, jo ruoasta ja vaatteista alkaen. Ostan kotiini esineitä jotka kestää aikaa.. ja ennen kaikkea, jotka ovat jo nyt kestäneet käyttöä ja aikaa.  En osta mitään uutena! Pyrin ostamaan meille kaiken käytettynä kirpputoreilta,  kierrätyskeskuksista ja pidän silmällä osto-ja myynti palstoja. Nykyisessä asuinmaassamme on mahtavia nettikirppareita joilta löytää lähes mitä tahansa.  Tavaraa tässä maailmassa on tarpeeksi, haluan vain löytää niistä meille sopivimmat enkä lisätä tämän asian osalta romuröykkiöitä. 
Materiaalienkin suhteen yritän pysyttäytyä luonnonmateriaaleissa. 

Ruoan suhteen yritän valita lähiruokaa ja/tai  luomua ja huomioida myös vuodenajan. 
Keskieuroopassa asuessani opin kunnioittamaan vuodenaikoja ihan eritavalla kuin Suomessa. Siellä artisokkaa on saatavilla vain tiettynä vuoden aikana, ja mandariineja tiettynä.. ja talvi ja kesä ruoat ovat asia ihan erikseen. Pidän ajatuksesta että olemme osa tätä vuodenaikojen kiertoa ja luonto on jotenkin lähempänä kun sen vain ottaa luokseen ja elää sen ehdoilla... jopa kaupungissa. 

Pieni perheemme käsittää minun lisäkseni avomieheni sekä pikkuruisen koirani joka varmasti seikkailee välillä blogin kuvissa. 

Heikkona olen: Hopeaesineisiin, kristalliin, vanhoihin valkokirjoittuihin tekstiileihin, kauniisiin  astioihin, museioihin, hyvään ruokaan ja juomaan, taiteeseen ja musiikkiin Sekä  moniin muihin ihaniin juttuihin joita en muista tähän nyt laittaa!!! Niin, no tietenkin Avopuolisooni ja eniten meidän hassuun pieneen koiraan. 

Pienet asetelmat kotona luovat oikeanlaista tunnelmaa! 


P.S.
Jos jollain on tarpeettomana raastinrautaa, veitsiä ja muuta kodintavaraa otan kaiken vastaan ilolla. 


No comments:

Post a Comment